Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

 Zaterdag 13 en zondag 14 september 2025

Inschrijving

Dat kan. Voor de 80 en De MiDi 80 kun je dit doen middels de link in je inschrijfbevestiging. Voor wijzigingen met betrekking tot De Mini 80 kun je een mail sturen naar mini@de80.nl
Heel graag willen deelnemen aan de 80, MiDi 80 of Mini 80, maar ja die kosten. Geen nood. Ook dit jaar kun je deelnemen, als je in het bezit bent van de Digitale PasWijzer van de gemeente Waalwijk of de HeusdenPas van de gemeente Heusden.

Digitale PasWijzer

Beschik je over de Digitale Paswijzer dan ontvang je jaarlijks via de gemeente Waalwijk een persoonlijk “budget”. Dit kan je naar eigen inzicht besteden bij verschillende deelnemende aanbieders. De 80 is één van de aanbieders.  

HeusdenPas

De HeusdenPas vergoedt 50% van het deelnamebedrag (mits je een HeusdenPas in combinatie met een identiteitskaart kan laten zien). 
Graag ontvangen wij van de deelnemer het volgende:
–      Naam en leeftijd
–      Kopie geldig identiteitsbewijs
–      Kopie geldige HeusdenPas

Tot 1 augustus kun je nog aangeven of je jouw voornaam op het startbewijs wenst.

Heusdenpashouders kunnen hun startnummer ophalen op zaterdag 26 augustus of 02 september 2023. Het startbewijs kan niet opgehaald worden op 09 september 2023. Je dient bij het ophalen van je startnummer je legitimatiebewijs en je Paswijzer/HeusdenPas mee te brengen. 

Het kan zijn dat de bevestigingsmail in je SPAM terecht is gekomen. Is dit niet het geval, dan kunt je een mail sturen naar info@de80.nl. We kunnen de bevestigingsmail dan nogmaals toezenden.
Bij het inschrijven geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Als je jouw voorkeur startnummer niet meer kunt selecteren/invoeren, betekent dit dat iemand anders jouw voorkeur startnummer al heeft en dat deze dus niet meer beschikbaar is. Zorg ervoor dat je tijdig inschrijft indien je een specifiek startnummer wilt.
Het klopt dat inschrijven vanuit het buitenland* helaas niet altijd via de website kan.

Je kunt het inschrijfgeld via een bankbetaling overmaken op IBAN: NL91RABO0165839317 tnv Stg. 80 Van de Langstraat. Ook graag een mail sturen naar info@de80.nl. Zodra het bedrag op ons rekeningnummer is bijgeschreven ontvang je van het inschrijfbureau een code waarmee je je kunt inschrijven via de website.

*Deelnemers woonachtig in België kunnen bij inschrijving gebruik maken van Bankcontact

Het inschrijfgeld bedraagt**:
40,00 euro tot en met 9 september 2023

** onder voorbehoud van wijzigingen

Als je je via de website hebt ingeschreven, dan kun je een mail sturen naar info@de80.nl. Helaas kunnen wij het inschrijfgeld niet retourneren. Je kunt jouw inschrijving niet overdragen aan iemand anders (zie het Deelnemersreglement op onze website)
Je kunt gewoon via onze website inschrijven. De inschrijfcode kun je invoeren op het online inschrijfformulier. Hierdoor komt voor jou het inschrijfgeld op betaald te staan en wordt je inschrijving verwerkt.
De inschrijfkosten* zijn 40,00 euro per persoon. 

Tot 1 augustus is het mogelijk om ervoor te kiezen je voornaam op het startnummer te laten drukken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

* onder voorbehoud van wijzigingen

De 80 / Midi
Online kan je inschrijven tot zaterdag 9 september 17:00uur, daarna kan je nog tot 19:45uur inschrijven bij ons inschrijfbureau in de stadstuin*.

*Let op: in de stadstuin kan je uitsluitend met pin betalen.

Mini
Inschrijven voor de mini is mogelijk tot aan de start op 9 september om 14:00uur.

Vervoer

Voor de deelnemers is het mogelijk de auto te parkeren op de Taxandriaweg (naast het gemeentehuis) in Waalwijk. Dit parkeerterrein is 200 meter van de start op het Raadhuisplein / Grotestraat. 

Daarnaast zijn er diverse parkeerterreinen rondom het centrum van Waalwijk.  o.a. het parkeerterrein Unnaplein, (aan de Wilheminastraat). Kijk voor de parkeermogelijkheden en -tarieven op: parkeren in Waalwijk .

Het parkeerterrein Taxandriaweg is het dichtste bij het evenement en het goedkoopst met parkeren.

Kom je met het openbaar vervoer dan kun je de trein nemen tot aan Centraal station ‘s-Hertogenbosch of Tilburg.

Vanuit ‘s-Hertogenbosch of Tilburg kun je op de zaterdagmiddag kiezen uit de buslijnen 300 en 301 richting Waalwijk. Je stapt vervolgens uit bij Busstation Vredesplein in Waalwijk.  De start op het Raadhuisplein / Grotestraat is op 750 meter afstand van het busstation.

Plan je reis met 9292

Start

Op zaterdag 09 september 2023 vindt de start van de 41e 80 van de Langstraat plaats om 20.00 uur vanaf het Raadhuisplein in Waalwijk. 
De organisatie van de 80 zorgt ervoor dat er een klein vak vooraan gemaakt wordt én dat dit met een bord aangeven wordt.

Iedereen die zich ‘thuisvoelt’ in dit vak mag daar plaatsnemen.

Je kunt je startnummer al ophalen op zaterdag 26 augustus en zaterdag 02 september 2023 tussen 11.00 en 16.00 uur bij de Rabobank, Taxandriaweg 8, 5141PA Waalwijk. Neem je wel je inschrijfbewijs met daarop het startnummer (op papier of digitaal) mee? Je kunt ook voor familie, vrienden en bekenden die deelnemen, het startnummer ophalen. Neem dan a.u.b. ook hun inschrijfbewijs, met daarop het startnummer (op papier of digitaal) mee.

Op zaterdag 09 september 2023 kunnen de startnummers worden afgehaald bij de stand in de Stadstuin van Waalwijk. De Stadstuin is gelegen tussen het parkeerterrein aan de Taxandriaweg en het centrum van Waalwijk, naast de Hooisteeg. Startnummers kunnen op zaterdag 09 september worden afgehaald van 12.00 – 19.45 uur. Houd rekening met langere wachtrijen tegen de starttijd. Kom daarom op tijd. Er is in Waalwijk genoeg gelegenheid om vooraf nog iets te eten en/of te drinken.

Je kunt deze informatie ook terugvinden op onze website: https://www.80vandelangstraat.nl/ophalen-startnummer/

Overnachtingen

In Waalwijk en de aangrenzende gemeenten zijn diverse overnachtingsmogelijkheden zoals hotels en Bed & Breakfast.

Je kunt hiervoor o.a. kijken op:
http://www.heerlijkgemaakt.nl/BenB_Waalwijk of op http://www.hotelwaalwijk.nl.

Veiligheid

Veiligheid gedurende de tocht is belangrijk. Omdat je met regelmaat op de openbare weg loopt en in het donker is het advies om goed zichtbaar op pad te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reflecterend veiligheidsvestje of reflecterende arm-/hoofdband(en).
Masseurs zijn aanwezig op de hoofdposten, op de route zijn geen masseurs aanwezig.
EHBO is aanwezig op de hoofdposten, op de route is geen EHBO aanwezig. Het advies is om zelf pleisters mee te nemen.

Faciliteiten

Op de hoofdposten zijn er toiletten aanwezig voor mindervaliden/invaliden.

Finish

Stuur een mail naar info@de80.nl. Wij verzamelen tot 4 weken na de 80 deze aanpassingen. Je ontvangt daarna per post van ons een nieuwe medaille / pin.
Je kunt de stempelkaart opsturen naar Rabobank 80 van de Langstraat, Postbus 472, 5140 AL Waalwijk. Graag een retourenvelop met adres en postzegel erbij voegen. Wij zorgen ervoor dat je uiterlijk 4 weken na de 80 jouw stempelkaart voorzien van stempel thuis gestuurd krijgt.

Bagage

Alle deelnemers aan De 80 en de MiDi 80hebben de mogelijkheid bij de start een tas in te leveren. Deze tas wordt gratis vervoerd naar alle hoofdposten. Bij elke hoofdpost wordt jouw tas uitgeladen. Je dient de tas bij elke hoofdpost op te halen en weer opnieuw in te leveren. Na de laatste hoofdpost wordt de tas door onze vrijwilligers naar de finish gebracht. Bij de finish op het Raadhuisplein in Waalwijk kan de bagage weer worden opgehaald.

Het inleverpunt bevindt zich tussen het parkeerterrein aan de Taxandriaweg en het Stadshuis. Vanaf 17:00 uur kan je hier jouw tas inleveren. Deelnemers aan de MiDi 80 kunnen hun tas op zondagmorgen voor 05.00 uur inleveren bij onze collega’s van tassentransport op de startlocatie De Slagen in Waalwijk.

Spelregels 
Om beschadigingen te voorkomen en onze vrijwilligers te sparen gaan wij uit van 3 spelregels:

  1. De tas is stevig en goed sluitend
  2. De tas heeft een maximale afmeting van 35 x 35 x 70 centimeter
  3. De tas (met inhoud) heeft een maximaal gewicht van 5 kilo

Wat kun je bijvoorbeeld meenemen:

  • Extra sokken
  • Extra kleding
  • Regenkleding
  • Pet voor de zon
  • Extra paar schoenen
  • Verzorgingsmiddelen voor voeten en lichaam (bijv. pleisters)
  • Let op: het is niet noodzakelijk extra drank of eten mee te nemen voor onderweg, je krijgt voldoende aangeboden.

Het gebruik van het tassentransport is vrijblijvend en beschikbaar voor deelnemers van De 80 van de Langstraat. Het gebruik van deze service is geheel op eigen risico.

Er is geen tassentransport beschikbaar voor deelnemers aan De Mini 80.

Overige

De Rabobank 80 van de Langstraat wordt elk jaar georganiseerd door een team van meer dan 700 vrijwilligers. Wil je ook een bijdrage leveren, zodat er dit jaar ook weer een prachtig evenement wordt neergezet? Meld je dan nu aan als vrijwilliger! Je kunt je hier inschrijven. Je kunt bij de inschrijving aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Inlognaam en wachtwoord mag je zelf verzinnen…We wachten op jouw aanmelding.
Zonder sponsoren hebben onze evenementen geen bestaansrecht, daarom bieden wij bedrijven maar ook particulieren de mogelijkheid om één of meer van onze evenementen te sponsoren.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden om te sponsoren.

Met de 80-app heb je alle actuele informatie binnen handbereik. Deze app is onmisbaar voor alle deelnemers (ook voor familie en vrienden!) tijdens de tocht. Je kunt de 80-app downloaden via de app-store of google-play binnenkort. 
Je kunt de tijden op onze website(nieuwe hyperlink toevoegen zodra website gereed is) bij doorkomsttijden terugvinden.

Let op: niet alle jaren staan op de website.

Het is geen enkel probleem als iemand anders je startnummer voor je komt afhalen. Vriendelijk verzoek om je inschrijfbewijs met startnummer mee te geven aan de desbetreffende persoon. Hoe minder startnummers er gecheckt te hoeven worden des te vlotter verloopt het afhalen.
Dat mag. Er doen tegenwoordig steeds vaker rolstoelers en hand-bikers mee. Er zijn wat aandachtspunten. Zie hiervoor ons deelnemersreglement.

Verzorging

Dit is mogelijk, we bieden dit aan voor € 13,50 voor één of beide voeten.

Je aanmelden voor het voorplakken kan via het inschrijfformulier.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met de organisatie door het invullen van onderstaand contactformulier.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aftellen tot de 42e editie

 Volg de 80

 Sponsoren van de 80

 Sponsoren van de 80

 Schrijf je vandaag in