Ga naar hoofdinhoud

MiDi 80

 Zaterdag 09 en zondag 10 september 2023

Aantal inschrijvingen voor de MiDi 80 (editie 2023): 50

De MiDi 80 aangepast na groot succes

De Rabobank 80 van de Langstraat vierde in 2022, na twee jaar afwezigheid, met groot succes haar veertigste jubileumeditie. Ook de Mini 80 beleefde een feestelijk tiende jubileumeditie. Het succes van de speciale editie van de MiDi 80 was zelfs zo groot dat er besloten is deze editie te handhaven.

De MiDi 80 is in 2018 ontstaan uit de ambitie om meer jongeren van 12 tot 18 jaar bij het evenement te betrekken. Deze doelgroep viel immers tussen wal en schip; voor de Rabo Mini 80 zijn zij te oud en is de afstand te kort, en De 80 van de Langstraat is qua afstand vaak nog te groot. Met een afstand van 30km hoopte de organisatie een brug te slaan naar deze jongeren. De jongeren namen deel in groepen en/of onder begeleiding van bijvoorbeeld ouders. Het blijkt een voorzichtig succes.

Ouder en kind
Voor de speciale editie van 2022 is gekozen voor een afstand van 40km, welke het aantal jubileumjaren van De 80 van de Langstraat symboliseert. Daarnaast is er geen leeftijdsbegrenzing tot 18 jaar; iedereen vanaf 12 jaar kan deelnemen. Het resultaat is een verdubbeling van het aantal deelnemers. Opvallend veel jongeren en hun ouder(s) grijpen de mogelijkheid aan om samen de MiDi 80 te beleven én finishen. Want in tegenstelling van de voorgaande leeftijdsbeperkende edities, ontvangen nu álle deelnemers een oorkonde, ook degenen die voorheen als begeleider meeliepen. Ook deelnemers voor wie de 80 km van De 80 van de Langstraat buiten hun fysieke kunnen ligt, grijpen de kans om het gevoel van De 80 te beleven met de eveneens geweldige prestatie van de MiDi 80.

Nieuwe MiDi 80
Met alle positieve reacties en verzoeken om deze mogelijkheid te behouden, kunnen we niet anders concluderen dat dergelijke grote successen behouden moeten blijven voor onze enthousiaste deelnemers. Het bestuur van De 80 van de Langstraat heeft dan ook besloten om de speciale editie te behouden in de komende edities van de MiDi 80. Dat betekent dat, tot een maximum van 750 deelnemers, alle deelnemers van 12 jaar en ouder zich kunnen inschrijven voor de MiDi 80 met een afstand van 40km.

Inschrijven 2023
De volgende editie van de MiDi 80 vindt plaats op zondag 10 september 2023. Je kunt je vanaf nu online inschrijven voor De 80 van de Langstraat op www.de80.nl.

Omdat de deelnemers van de MiDI 80 na de start aansluiten op de route van de 80 km starten we om 05.00 uur op het parkeerterrein De Slagen, De Gaard 2 in Waalwijk.  

Inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per deelnemer. Iedere deelnemer ontvangt een cap om onderscheidend te zijn van de deelnemers aan de 80. Naast de verzorging langs de route ontvang je van ons, naast een warm en enthousiast ontvangst bij de finish op de catwalk, natuurlijk een oorkonde en prachtige medaille als herinnering aan jouw prestatie. 

Meer deelnemerinformatie

Heb je een vraag en staat deze niet op onze pagina met veelgestelde vragen?
Neem dan gerust contact op met de organisatie door het invullen van onderstaand contactformulier.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In het weekend van 09 en 10 september zijn we telefonisch bereikbaar op:

Aftellen tot de 42e editie

Volg de MiDi 80

 Sponsoren van de 80

 Sponsoren van de 80

 Schrijf je vandaag in