Ga naar hoofdinhoud

Blessure

Blessure

 Zaterdag 13 en zondag 14 september 2025

Blessures bij wandelen

Eenblessure.nl
Eenblessure.nl is nummer één op het gebied van blessurebehandeling. Zowel preventief als na het oplopen van een blessure heeft Eenblessure.nl allerlei verschillende producten om deze blessures zo doeltreffend mogelijk aan te pakken. Onze missie is om zoveel mogelijk lopers te helpen in het bereiken van hun doel, de finish!  Eenblessure.nl wenst dan ook alle lopers veel succes met het leveren van deze topprestatie en hoopt dat er zoveel mogelijk lopers, met of zonder producten van Eenblessure.nl, de wandeltocht uit zullen lopen.

Hulpmiddelen
Mocht het lopen toch niet helemaal vanzelf gaan dan biedt Eenblessure.nl verschillende producten aan die kunnen ondersteunen. Zo zijn er de gel massage inlegzolen om vermoeide voeten te voorkomen of zijn er de blaarpleisters om blaren te voorkomen. Als er wat zwaardere klachten zijn aan gewrichten zijn er verschillende braces die zowel preventief als tijdens een blessure gedragen kunnen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een enkelbrace of een kniebrace. Laat je dus niet verrassen maar kom goed voorbereid aan de start.

Blaren
De meest voorkomende klacht bij wandelaars is blaren, deze ontstaan bij wrijving op de huid.
Blaren zijn vervelend, maar ze zijn goed te behandelen en makkelijk te voorkomen.
Blaren voorkom je bijvoorbeeld door goed schoeisel, de juiste wandelkousen en voldoende training zodat je huid gewend raakt aan de wrijving. Mocht je zekerheid willen dan is het aan te bevelen om de voeten preventief in te tapen.

Marsfractuur
De blessure aan de voet is een overbelasting blessure. Er wordt een pijn gevoeld in de voorvoet en de druk is pijnlijk. Deelnemers aan wandeltochten kunnen met deze blessure te maken krijgen. De oplossing kan een goed dempende zool zijn of een siliconen voorvoetkussen.

Problemen in banden, gewrichten en spieren
Door overbelasting kunnen spieren, banden, pezen, aanhechtingen en gewrichten pijnlijk en gezwollen raken. Koelen met een ijspack, rustige massage en stretchoefeningen zijn de primaire oplossing. Een bandage of brace kan hierin ondersteunend werken. De bandage/brace neemt bepaalde functies van het gewricht en/of spierfunctie over.
Bij een overbelasting is het zaak om goed naar het lichaam te luisteren en op tijd te rusten. Koel zoveel mogelijk tijdens rustpauzes, maar forceer niks!

Wees voorbereid op kou en wind zodat het niet op je spieren slaat tijdens het wandelen. Als spierpijn en kramp optreden is sportmassage nuttig. Laat dit door een professional op een hoofdpost doen.

Gouden Tip: Luister naar je lichaam en schakel bij twijfel de hulp van professionals in zoals de EHBO. Wandel niet door als je verstand of lichaam aangeeft dat het beter is om te stoppen!

Meer deelnemerinformatie

Aftellen tot de 42e editie

 Sponsoren van de 80

 Sponsoren van de 80

 Schrijf je vandaag in