Ga naar hoofdinhoud

De MiDi 80 aangepast na groot succes

De MiDi 80 aangepast na groot succes

 Zaterdag 13 en zondag 14 september 2025

De MiDi 80 aangepast na groot succes

De Rabobank 80 van de Langstraat vierde vorig jaar, na twee jaar afwezigheid, met groot succes haar veertigste jubileumeditie. Ook de Mini 80 beleefde een feestelijk tiende jubileumeditie. Het succes van de speciale editie van de MiDi 80 was zelfs zo groot dat er besloten is deze editie te handhaven.

De MiDi 80 is ontstaan uit de ambitie om meer jongeren van 12 tot 18 jaar bij het evenement te betrekken. Deze doelgroep viel immers tussen wal en schip; voor de Rabo Mini 80 zijn zij te oud en is de afstand te kort, en De 80 van de Langstraat is qua afstand vaak nog te groot. Met een afstand van 30km hoopte de organisatie een brug te slaan naar deze jongeren. De jongeren namen deel in groepen en/of onder begeleiding van bijvoorbeeld ouders. Het blijkt een voorzichtig succes.

Ouder en kind
Voor de speciale editie van 2022 is gekozen voor een afstand van 40km, welke het aantal jubileumjaren van De 80 van de Langstraat symboliseert. Daarnaast is er geen leeftijdsbegrenzing tot 18 jaar; iedereen vanaf 12 jaar kan deelnemen. Het resultaat is een verdubbeling van het aantal deelnemers. Opvallend veel jongeren en hun ouder(s) grijpen de mogelijkheid aan om samen de MiDi 80 te beleven én finishen. Want in tegenstelling tot de voorgaande leeftijdsbeperkende edities, ontvangen nu álle deelnemers een oorkonde, ook degenen die voorheen als begeleider meeliepen. Ook deelnemers voor wie de 80 km van De 80 van de Langstraat buiten hun fysieke kunnen ligt, grijpen de kans om het gevoel van De 80 te beleven met de eveneens geweldige prestatie van de MiDi 80.

Nieuwe MiDi 80
Met alle positieve reacties en verzoeken om deze mogelijkheid te behouden, kunnen we niet anders concluderen dat dergelijke grote successen behouden moeten blijven voor onze enthousiaste deelnemers. Het bestuur van De 80 van de Langstraat heeft dan ook besloten om de speciale editie te behouden in de komende edities van de MiDi 80. Dat betekent dat alle deelnemers van 12 jaar en ouder zich vanaf nu in kunnen schrijven voor de MiDi 80 met een afstand van 40km.

Inschrijven 2023
De volgende editie van de MiDi 80 vindt plaats op 10 september 2023. Je kunt je vanaf nu online inschrijven voor De 80 van de Langstraat op www.de80.nl. Als deelnemer ontvang je professionele verzorging langs de route en, naast een warm en enthousiast ontvangst bij de finish op de catwalk, natuurlijk een oorkonde en prachtige medaille als herinnering aan jouw prestatie.

Vrijwilligers gezocht
Om het succes van de jubileumedities te evenaren of zelfs overtreffen, zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de verschillende vacatures zoals een bestuurslid Hoofdposten & Centrum, leden voor de werkgroepen Sponsoring, ICT en Vrijwilligers. Alleen samen maken we van De 80, de Rabo Mini en de MiDi weer een ontzettend mooi evenement van! Dus spreekt een van deze vacatures jou aan of ken je iemand die er mogelijk interesse in heeft? Neem dan contact met ons op voor meer
informatie en stuur een mail naar vrijwilligers@de80.nl.

Over De 80 van de Langstraat
De 80 van de Langstraat is een wandelprestatietocht zonder wedstrijdelement en wordt gekenmerkt als Kennedymars, zijnde een wandeltocht van 80 km (50 mijl) af te leggen binnen 20 uur. Het evenement, met Rabobank De Langstraat als naamgever en hoofdsponsor, wordt jaarlijks gehouden in de regio De Langstraat in het tweede hele weekend van september.

Waalwijk – 26 januari 2023

Meer nieuws

Aftellen tot de 42e editie

 Volg de 80

 Sponsoren van de 80

 Sponsoren van de 80

 Schrijf je vandaag in