Ga naar hoofdinhoud

Carnaval bij De 80 van de Langstraat!

Carnaval bij De 80 van de Langstraat!

 Zaterdag 13 en zondag 14 september 2025

Carnaval bij De 80 van de Langstraat!

De laatste paar weken van het schooljaar zijn aangebroken en voelen voor sommigen als een sprint naar een dik verdiende lange, zonnige en ontspannen zomervakantie. Dat betekent ook dat we aftellen naar het meest gezellige en sportieve wandelevenement van Brabant: De 80 van de Langstraat op 9 & 10 september, dat dit jaar in het teken staat van carnaval!

Het belooft dus een kleurrijke en vooral heel feestelijke editie te worden. De organisatie en alle vrijwilligers zijn volop in beweging om er weer een fantastisch weekend van te maken. Samen maken we er weer een groot sportief feest van. Ben jij erbij?

Jeugdraad
Op zaterdagmiddag 9 september verzamelen alle deelnemers van de Mini 80 zich op het Raadhuisplein, waar vanaf 14.00 uur het eerste startschot zal klinken. Speciaal voor alle kinderen die verkleed zijn als ridder, prinses, cowboy, K3, brandweer, politie, indiaan, clown of superheld komen Jeugdprinses Kaylee en Adjudante Melissa van Schoenlappersland met de jeugdraad het startschot geven. Hopelijk worden zij, en alle lopers langs de route, bijgestaan door een aantal sfeervolle dweilorkesten zodat iedereen kan genieten van een gezellige en muzikale Mini 80 zomercarnaval!

De leukste De 80 van de Langstraat-straat
Natuurlijk roepen we iedereen op om het thema Carnaval uitbundig uit te dragen; de posten, de deelnemers en het publiek. En vooral ook de straten van de route van De 80! De meest ludiek en carnavalesk versierde straat maakt kans op een geweldige prijs. Net als de Sint Antoniusstraat met de door de wandelaars zeer gewaardeerde ‘Oefenfinish’, die vorig jaar een smakelijke waardecheque van Van Roessel Slagerij & Traiteur wonnen. We zijn weer erg benieuwd naar alle creaties!

Goed doel
Elk jaar verbindt De 80 van de Langstraat zich aan een lokaal goed doel. Dit jaar steunen we Stichting De Dobbertjes uit Waalwijk. Samen met vrijwilligers biedt de stichting mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om wekelijks te (leren) zwemmen in het Olympiabad. Dit jaar bestaan De Dobbertjes 50 jaar. Een mooie gelegenheid dus om deze mooie stichting extra onder de aandacht te brengen. De 80 van de Langstraat stelt de startnummers 1, 80, 2023, 1000 en 2000 beschikbaar waarop binnenkort kan worden geboden. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting De Dobbertjes. Het startschot van De 80 zal worden gegeven door de voorzitter van deze stichting, Jose Collard. Wil je als deelnemer De Dobbertjes ook ondersteunen? Laat je dan sponsoren voor dit goede doel en laat het ons weten!

Vrijwilligers gezocht
Voor een goede organisatie van De 80 van de Langstraat, de MiDi en de Mini is onze stichting afhankelijk van sponsoren en vrijwilligers. Zonder steun en inzet van hen is het onmogelijk om er zo’n geweldig evenement van te maken. Op dit moment zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen, bijvoorbeeld als verkeersregelaar, coördinator blarenprikkers, masseur, postmedewerkers, logistiek medewerkers en werkgroepleden ICT en Vrijwilligers.

Over De 80 van de Langstraat
De 80 van de Langstraat is een wandelprestatietocht zonder wedstrijdelement en wordt gekenmerkt als Kennedymars, zijnde een wandeltocht van 80 km (50 mijl) af te leggen binnen 20 uur. Het evenement, met Rabobank De Langstraat als naamgever en hoofdsponsor, wordt jaarlijks gehouden in de regio De Langstraat in het tweede hele weekend van september.

Waalwijk – 21 juni 2023

Meer nieuws

Aftellen tot de 42e editie

 Volg de 80

 Sponsoren van de 80

 Sponsoren van de 80

 Schrijf je vandaag in