Ga naar hoofdinhoud

Warmte voorzorgsmaatregelen

Warmte voorzorgsmaatregelen

 Zaterdag 13 en zondag 14 september 2025

Warmte voorzorgsmaatregelen

Zoals het er nu naar uitziet zijn de weergoden ons zeer goed gestemd, echter brengt dit ook uitdagingen en voorzorgsmaatregelen met zich mee. We willen daarom als De 80 organisatie, ook goede zorg en informatie leveren voor onze deelnemers en uiteraard onze vrijwilligers. Want niemand wil uiteindelijk met oververhitting te maken krijgen. Onderstaand vind je deze voorzorgsmaatregelen.

Ook gaat De 80 extra waterpunten realiseren en komen er langs de route bakken met water te staan waarin sponzen in gedompeld kunnen worden. Tip aan onze deelnemers is dan ook; neem een spons mee. Er komen ook op verschillende punten vernevel douchen te staan voor extra afkoeling. Ook wordt er gezorgd voor extra bouillon, water en zoute drop.

Oproep aan het publiek: zorg waar mogelijk langs de route voor wat verneveling kunnen zorgen voor onze lopers.

Laten we het hoofd koel houden en er samen met elkaar een geweldige belevenis van maken!

Voorzorgsmaatregelen:

  • Pas het wandeltempo aan. Hierdoor produceer je minder warmte en hoeft het lichaam dus minder warmte af te voeren. Las ook regelmatig/vaker pauzes in.
  • Zorg ervoor dat je niet uitdroogt. Daarvoor moet je voldoende en tijdig drinken en alcohol vermijden.
  • Eet niet te veel en zeker geen moeilijk verteerbare kost. Het verteren van voedsel produceert warmte en je hebt het al warm genoeg!
  • Zoek regelmatig verkoeling. Ga in de schaduw lopen als dat mogelijk is. Besproei jezelf met fris water, houd je hoofd onder de koele kraan of leg een koele handdoek in de nek.
  • Draag luchtige kleding van ademend materiaal dat het lichaam zoveel mogelijk bedekt tegen de zon. Met strakke kleding is het moeilijker om warmte kwijt te raken.
  • Voorkom verbranding: gebruik een zonnebrandcrème met een voldoende hoge beschermingsfactor. Een hoed of pet kan je enige bescherming bieden tegen een zonnesteek. Bescherm ook je nek tegen de zon.
  • Wees alert op symptomen als hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid. Die kunnen wijzen op een vochttekort of een zonnesteek.
  • Drink voldoende en vul het verloren zout aan via het zout in de normale voeding. Sportdrank, bouillon, zoute drop, is ook een goede manier.

Mocht jij onverhoopt toch klachten krijgen meldt je bij onze medische mensen. Medisch telefoonnummer: 085-0605841

Sportieve groet namens onze gehele Medische Team,

Tijs en Danny

Meer nieuws

Aftellen tot de 42e editie

 Volg de 80

 Sponsoren van de 80

 Sponsoren van de 80

 Schrijf je vandaag in