Vacatures bij de 80

 In het nieuwe jaar 2023 staat gelukkig ook weer de mooiste en gezelligste wandeltocht van Brabant op de agenda: De 80 van de Langstraat op 9 & 10 september.
Om het succes van de jubileumeditie te evenaren of zelfs overtreffen, zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de onderstaande vacatures.
Alleen samen maken we van De 80, de Rabo Mini en de MiDi weer een ontzettend mooi evenement van! Dus spreekt een van deze vacatures jou aan of ken je iemand die er mogelijk interesse in heeft? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en stuur een mail naar vrijwilligers@de80.nl.

Wist je dat: De 80 is een warm bad en een groot feest is om als vrijwilliger onderdeel van te zijn? Het team vrijwilligers werkt soepel en heel enthousiast samen onder goede begeleiding en wordt enorm geprezen door alle lopers. Kortom; een unieke en fantastische ervaring die niet alleen voor jezelf van meerwaarde is, maar ook voor alle andere vrijwilligers, de lopers, de sponsors, het publiek en de organisatie. Wees van harte welkom!

 

 

Bestuurslid hoofdposten en centrum

In het centrum van Waalwijk is de start en finish van ons evenement. Op de donderdag voor De 80 wordt gestart met de opbouw door onze leveranciers en onze vrijwilligers. Ons bestuurslid weet als spin in het web alle opbouwwerkzaamheden op elkaar af te stemmen zodat  op zaterdag middag de deelnemers van de Mini 80 met een onvergetelijke start en finish kunnen beleven. Direct aansluitend staan de deelnemers van De 80 van de Langstraat te poppelen om te gaan starten. Voor onze VIP’s is er een speciale ontvangst in het centrum. 

Direct na het startschot barst er een feest los wat georganiseerd wordt samen met het BIZ Waalwijk Centrum en Jongerencentrum de Tavenu. Na afloop van dit feest ondergaat het centrum een metamorfose en wordt in no-time onze 80 meter lange catwalk opgebouwd zodat de deelnemers op de zondag feestelijk kunnen worden onthaald. Op de maandag wordt het centrum weer leeg opgeleverd.

Tijdens De 80 ben je verantwoordelijk voor de 4 hoofdposten in Vlijmen, Waalwijk, Waspik en Loon op Zand. Op deze posten kunnen de deelnemers rusten en op kracht komen met eten en drinken. Ook zijn hier uitgebreide medische ondersteuningen. Op elke hoofdpost kun je vertrouwen op je hoofdpostmanager en vele vrijwilligers, bij calamiteiten spring je bij en ondersteun je.
Als bestuurslid ben je:   

 • Eerste aanspreekpunt voor de werkgroep centrum.
 • Je stemt af met BIC en Tavenu
 • Onderhandeld met leveranciers
 • Stemt af met Verkeer & Veiligheid, Sponsoring, De Mini 80, Logistiek, PR en Medische verzorging zodat alle disciplines naadloos op elkaar afgestemd zijn
 • Eerste aanspreekpunt voor de verschillende hoofdpostmanagers
 • Eerste aanspreekpunt voor de beheerders van de hoofdposten
 • Zorgt dat er afstemming is met de hoofdposten, logistiek en Medische verzorging 

 

Werkgroep Sponsoring

Binnen de Stichting De 80 van de Langstraat is de behoefte aanwezig om voor het onderdeel Sponsoring een werkgroep op te zetten. De afgelopen drie jaren was het een éénmansfractie maar de laatste editie heeft aangetoond dat uitbreiding echt noodzakelijk is. We zijn op zoek naar mensen die het een feestje vinden om in contact te komen, zijn en blijven met ondernemingen en organisaties die onze Stichting een warm hart toe dragen en samen met hen bekijken of bespreken  waar zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan het grootste evenement van de Langstraat dat jaarlijks het tweede weekend van september plaats vindt.
Ben je rap van tong, flexibel, aimabel, gedreven, enthousiast, een mensen mens met het hart op de goede plaats dan zijn wij zoek naar jou.
We kunnen ondersteuning gebruiken bij:

 • De organisatie van het VIP feest: het in de watten leggen van onze sponsoren op de zaterdagavond bij de start van De 80.
 • Het bezoeken aan sponsoren: veelal op de dagdelen ( in overleg)
 • Administratieve ondersteuning: dit in de vorm van het bevestigen en vastleggen van afspraken en dat juist registreren in ons CRM systeem.
 • Het maken van een sponsorplan voor de korte en middellange termijn
 • Het contacten met suspects en prospects, relatiebeheer: het leggen van de juiste contacten en de opvolging daarvan
 • Het uitbouwen van het aantal ambassadeurs van Stichting de 80 van de Langstraat
 • Het vormgeven van een De 80 Promo team.

Is je interesse gewekt en wil je nog specifieke informatie over één van de onderwerpen ontvangen of heb je sowieso vragen waar je zou kunnen helpen neem dan contact op met Peter Schalken , ons bestuurslid Sponsorzaken bereikbaar via p.schalken@de80.nl of mobiel via 06-50871478.
 

 

Werkgroep Vrijwilligers


Voor de Werkgroep Vrijwilligers zoeken we iemand die ons het gehele jaar door kan ondersteunen, volgens rooster (dit stemmen we onderling met elkaar af), met het bijhouden van de mail en Banster (systeem waarin we alles vastleggen). Van oktober t/m april is dit maandelijks, daarna worden de periodes korter omdat de aanmeldingen en mailtjes oplopen.
We sturen elke week (op zondag) een verjaardagskaart naar de vrijwilligers die die week jarig zijn. Dan werken we (vaak) ook de mail bij. Hoe dichter bij de 80, des te vaker we de mail bijwerken.
Draag jij De 80 van de Langstraat en onze vrijwilligers een warm hart toe en wil je graag een steentje bijdragen? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@de80.nl en we nemen contact met je op. 

 

Werkgroep ICT

Op dit moment zijn we met acties bezig om de IT Systemen in eigen beheer te gaan nemen. Daarnaast werken we aan een nieuwe website en inschrijfmodule. Om dit te ondersteunen is het plan om te starten met een werkgroep ICT.
Wie zoeken we:

 • 1 a 2 personen die deel willen nemen in de werkgroep ICT.
 • Iemand met affiniteit tot ICT systemen, bij voorkeur bekend met:
  • Microsoft 365
  • Technisch websitebeheer (Wordpress, Google Analytics)

Het takenpakket:

 • Werkzaamheden bestaan uit:
  • (Klein) beheer diverse IT systemen (Website, MS365, Banster, MyLaps)
  • (Klein) beheer hardware (telefonie, portofoons, printers) incl ondersteuning tijdens het evenement.
  • Meedenken in nieuwe ontwikkelingen

Vragen over deze functie of wil je je aanmelden?
Neem contact op met Tim van Eeten (bestuurslid Verkeer & Veiligheid) via t.vaneeten@de80.nl