Terugblik op De 80 Alternatieven

We hit the road! We hebben het gevoel van De 80 ervaren! Wandeltochten voor groot en klein, op eigen gelegenheid maar niet alleen. Samen én coronaproof, voor onszelf en voor een ander. De alternatieve route die De 80 van de Langstraat dit jaar bewandelde, bleek een onverwacht groot succes. Zo waren er De mini 80 wandelbingo, De 80 Digitaal en de Strava Community. En wie zijn de gelukkige winnaars van de prijzen van onze sponsors? In deze nieuwsbrief lees je er alles over.

Het gevoel van De 80 ervaren
In het voorjaar stonden we als Stichting De 80 van de Langstraat voor een grote uitdaging. Hoe konden we ons populaire evenement in een alternatief jasje steken, passend binnen de coronamaatregelen? Hoe konden we ook nu het gevoel van De 80 laten ervaren?

Er kwam een creatief en alternatief programma verspreid over de maanden juli, augustus en september waarin een hoofdrol werd weggelegd voor bewegen, vitaliteit, samen plezier maken en het ondersteunen van goede doelen. We wilden als stichting en groot regionaal evenement zichtbaar blijven, de saamhorigheid behouden en mensen in beweging krijgen, waarbij trouwe lopers, wandelliefhebbers en kinderen uit de regio ‘het gevoel van De 80’ zouden ervaren. En dat is gelukt!

De mini 80 wandelbingo
De kinderen van alle basisscholen in De Langstraat beleefden deze zomervakantie veel plezier met een wekelijkse digitale bingokaart waarmee ze op speurtocht zijn geweest. Ze hebben allerlei dieren, auto’s, huisnummers of verkeersborden ontdekt in hun buurt en waren samen met hun vriendjes, vriendinnetjes of (groot)ouders op avontuur om alles op de bingokaart af te strepen. Gezellig, sportief en leerzaam. Alle jonge deelnemers hebben inmiddels voor hun sportiviteit een leuke oorkonde bij de post aangetroffen. Dik verdiend!

Onder alle ingeleverde bingokaarten van De Mini 80 Wandelbingo zijn enkele gelukkige prijswinnaars getrokken. Lees verderop in deze nieuwsbrief wie dat zijn!

Het goede doel
Het inschrijfgeld van De Mini 80 Wandelbingo komt geheel ten goede aan het goede doel Stichting ‘Het vergeten kind’. We doneren een bedrag van € 200,- Zo hebben alle inschrijvingen dus ook andere kinderen geholpen door hen een fijne dag en herinneringen te bezorgen. Geweldig toch?

De 80 Digitaal
Stichting De 80 van de Langstraat is enorm verrast en trots op het grote aantal deelnemers dat meedeed aan De 80 Digitaal. Dit evenement werd met veel enthousiasme gedragen door honderden wandelaars en tientallen sponsors. Vrijwel alle deelnemers hebben in tien weken tijd minimaal 80 kilometer bij elkaar gewandeld. Van een rondje Ameland tot in de binnenlanden van Kroatië en de kust van Turkije. Deze sportieve inzet is inmiddels beloond met een aandenken voor elke deelnemer: een digitale oorkonde.

Strava Community
De 80 Digitaal werd mede een hit door de Strava Community. Op Strava hebben we de vorderingen van alle deelnemers gevolgd en zijn we getuige geweest van de mooiste routes en foto’s. Maar vooral ook van tomeloze inzet, doorzettingsvermogen en sportiviteit, in Nederland én het buitenland.

Dagelijks stroomde Strava vol berichten van alle deelnemers. Van beginners tot ver gevorderden en alles er tussenin. Er werden complimenten uitgedeeld en kudo’s gegeven, deelnemers moedigden elkaar aan en deelden ervaringen. De club van De 80 van de Langstraat op Strava is uitgegroeid tot een levendige community en daar zijn we trots op. Deze community blijft dan ook bestaan voor de komende edities zodat in aanloop naar De 80 van de Langstraat alle deelnemers elkaar tijdens de trainingen kunnen blijven aanmoedigen en inspireren.

Pubquiz afgelast
Op zaterdag 11 september jl. hadden we het gevoel van De 80 op een feestelijke en interactieve manier bij de mensen thuis willen brengen met een live pubquiz. Wegens gebrek aan belangstelling hebben we deze afgelast. Een beetje jammer is het wel, maar dit overschaduwt het succes van de andere alternatieven natuurlijk niet!

Grote dank aan onze vrijwilligers en sponsors
Veel dank aan alle betrokken en trouwe vrijwilligers die een handje geholpen hebben, zonder hen was ook deze speciale editie niet geslaagd. Dank ook aan alle sponsors voor hun gulle giften en hun enthousiasme om de handen ineen te slaan, ook voor deze alternatieve versie.


Prijswinnaars
En dan nu de prijswinnaars:

De 80 Digitaal
Bianca Verhoof, zij krijgt een heerlijke lunch voor twee personen bij NH Waalwijk, Bevrijdingsweg 1.

De Mini 80 Wandelbingo:
Dayenne van den Hoever; zij mag met drie vriendjes of vriendinnetjes koekjes gaan bakken bij Bakker Tim van Beijnen en gaat met een gevulde tas lekkernijen naar huis!
Rosalie Jongsma; zij ontvangt maar liefst vier Monkey Town VIP toegangskaarten in Waalwijk!
Jelle Boogers; hij krijgt een dagje Beekse Bergen voor vijf personen inclusief uitrijkaart!

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs en ontzettend veel plezier gewenst.

Tot volgend jaar!
Hartelijk dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan een van de alternatieven! We hopen iedereen heel graag weer te zien bij De ‘echte’ 80 van de Langstraat, onze 40e jubileumeditie op 10 en 11 september 2022.

Let op! De inschrijvingen zijn geopend. Schrijf je je voor 31-8-2022 in? Dan ontvang je 10 euro korting op het inschrijfgeld.

 

Tot dan!

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@de80.nl.

Sportieve groet,
Stichting De 80 van de Langstraat

Nog even dit
Ook dit jaar doet Stichting De 80 van de Langstraat mee aan de Rabobank ClubSupport actie. Steun onze evenementen door op ons te stemmen in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Kleine moeite, groot plezier. Dankjewel alvast!