Donatie aan Villa Pardoes

De 80 van de Langstraat, de mooiste en gezelligste Kennedymars van Brabant, beleefde na twee jaar afwezigheid een geweldige veertigste jubileumeditie. Samen met alle vrijwilligers, sponsors, lopers en aanmoedigend publiek was De 80 als vanouds langs het gehele parkoers en in het centrum van Waalwijk één groot feest. Afsluitend doneert Stichting De 80 van de Langstraat de opbrengst van speciale startnummers voor het goede doel aan Villa Pardoes.

Elke editie van De 80 van de Langstraat wordt gekoppeld aan een goed doel. De veertigste jubileumeditie van De 80 die begin september plaatsvond, stond in het teken van het goede doel Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving in een magische omgeving aan. Met als doel; onbezorgd genieten met elkaar, even loskomen van de gedachte aan de ziekte en samen herinneringen maken. 

Startnummers
Naast de individuele acties van deelnemers reserveert De 80 van de Langstraat jaarlijks enkele startnummer waarop voor het goede doel kan worden geboden. De opbrengst komt dan ook geheel ten goede aan, in dit geval, Villa Pardoes. Ondernemers Thomas van Os en Lucien van Doremalen hebben met hun hoogste bod de startnummers in ontvangst genomen. Niet alleen dragen zij Villa Pardoes en de gezinnen een warm hart toe, ook namen zij deel aan De 80. “Ik heb de tachtig al 17 keer uitgelopen”, vertelt Van Os, die in het dagelijks leven een eigen autorijschool heeft en al 4,5 jaar in de gemeenteraad van Heusden zit. “Helaas is het mij dit jaar niet gelukt vanwege verkeerd aangemeten nieuwe schoenen. De reden dat ik een bod uitgebracht heb op startnummer 1 is dat ik vind dat iedereen minstens een dag per jaar zich moet inzetten voor een goed doel. Ik heb dit startnummer ongeveer 12 jaar als hoogste bieder en vind het heel mooi dat ik al verschillende jaren een goed doel financieel mag helpen met een kleine bijdrage. Volgend jaar hoop ik, met nieuwe schoenen, weer voor het goede doel met De 80 mee te doen.”

Donateur Van Doremalen, vader van twee kinderen en eigenaar van een afbouwbedrijf, heeft De 80 voor de achtste keer gelopen. Van Doremalen: “Uit ervaring weet ik dat er tijdens deze wandeling vele momenten zijn dat je denkt; waar ben ik mee bezig? Juist dan is het fijn als er iemand is waar je mee loopt of iemand die je steunt en even je gedachten op totaal iets anders brengt. Ongemerkt sterkt dat in de prestatie die je levert. Dit scenario hoop ik dat Villa Pardoes ook bereikt met alle gezinnen die verblijven in Villa Pardoes; ongemerkt kracht putten uit de meest simpele dingen die we kunnen bieden. Mijn kinderen hebben het geluk gehad om onbezorgd en vooral gezond op te groeien. Dit is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn instanties zoals Villa Pardoes zo belangrijk.”

Cheque overhandiging
Op de prachtige en betoverende locatie waar het allemaal om draait, Villa Pardoes, hebben enkele bestuursleden en de donateurs symbolisch de cheque met een mooi donatiebedrag van totaal
€ 1055,- overhandigd.  “We zijn ontzettend blij met deze donatie die voortkomt uit de veiling van de gereserveerde startnummers”, aldus Olaf Jungerius van Villa Pardoes. “Het draagt bij aan een onvergetelijke vakantiebeleving voor gezinnen met een ernstig, vaak levensbedreigend, ziek kind en het gezin.

Inschrijven 2023
De 41e editie van de Rabobank 80 van de Langstraat vindt plaats in het weekend van 9 en 10 september 2023. Je kunt je vanaf nu online inschrijven voor De 80 van de Langstraat op www.de80.nl.

Over De 80 van de Langstraat
De 80 van de Langstraat is een wandelprestatietocht zonder wedstrijdelement en wordt gekenmerkt als Kennedymars, zijnde een wandeltocht van 80 km (50 mijl) af te leggen binnen 20 uur. Het evenement, met Rabobank De Langstraat als naamgever en hoofdsponsor, wordt jaarlijks gehouden in de regio De Langstraat in het tweede hele weekend van september.