De Leukste De 80 straat

Bij de strijd om de titel van ‘De Leukste De 80 straat’ tijdens De 80 van de Langstraat is de Sint Antoniusstraat in Waalwijk als winnaar uit de bus gekomen. De in de straat opgetuigde heuse oefenfinish voor de deelnemers is met veel enthousiasme ontvangen. Vlak voor de feestdagen zijn zij hiervoor beloond met een smakelijke cheque van Van Roessel Slagerij & Traiteur.

Verschillende straten meldden zich aan voor de felbegeerde titel en maakten van hun straat een hoogtepunt voor deelnemers en publiek. Het was een feest om doorheen te lopen. Het gaf vele lopers energie en een, soms broodnodig, steuntje in de rug. Van alle deelnemende straten sprong de Sint Antoniusstraat in Waalwijk eruit met hun professioneel opgetuigde oefenfinish met al een medaille voor elke loper.

Rode loper
“Onze buurtvereniging van de Sint Antoniusstraat is zelfs ontstaan door De 80”, weet Serge de Meijer, bewoner en woordvoerder namens de buurtvereniging. “Natuurlijk is De 80 dan ook onze grootste activiteit en pakken we daar goed voor uit.” Met ‘echte’ verkeersborden wordt de richting naar de oefenfinish gewezen. Eenmaal over de rode loper en de finish onder de straat brede luchtboog, ontvangen alle lopers een medaille met de tekst ‘Topper’. “We hebben verschillende sponsors opgetrommeld voor alle attributen en hebben samen met de buurtbewoners 2400 medailles gemaakt. Als je daar een avondje samen voor gaat zitten is dat zo gepiept.” Met de oefenfinish wilde de buurtvereniging vooral iets ludieks neerzetten zonder de loper te beperken. “De mensen moeten gewoon door kunnen lopen, dat is belangrijk. De meesten zijn ook echt over de rode loper gelopen en we hebben veel leuke reacties gehad. Voor een enkeling was het een tegenvaller omdat het niet de échte finish bleek.”

Cheque
Het moge duidelijk zijn; de Sint Antoniusstraat in Waalwijk is de terechte winnaar van ‘De Leukste De 80 straat’ van de editie in 2022. Een delegatie van de buurtvereniging heeft met trots en blijdschap een mooie waarde cheque mogen ontvangen uit handen van Dennis van Dun, meesterslager bij Van Roessel Slagerij & Traiteur in Waalwijk. De Meijer: “We zijn ontzettend blij en vereerd met deze smakelijke prijs!” Stichting De 80 van de Langstraat dankt Van Roessel voor deze fantastische geste als trouwe sponsor van ons prachtige evenement.