De jubileumeditie van De 80 van de Langstraat gaat door!

Na een afwezigheid van twee jaar door de coronapandemie, staat het licht nu eindelijk op groen: de jubileumeditie van Rabobank De 80 van de Langstraat op zaterdag 10 en zondag 11 september gaat door. De aangekondigde versoepelingen geven de weg vrij om de mooiste en gezelligste wandeltocht in de regio als vanouds te laten plaatsvinden.

Het grootste wandelevenement in de regio trekt jaarlijks duizenden lopers en tienduizenden belangstellenden in het centrum van Waalwijk en langs de gehele route. Het is een feest voor iedereen en een buitengewone sportieve prestatie van de deelnemers. “We hebben altijd de ambitie gehad om De 80 van de Langstraat te laten plaatsvinden op voorwaarde dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan voor iedereen”, aldus voorzitter Tijs van Beurden. “We leven nog steeds in een periode waarin we volop met coronabesmettingen en -maatregelen te maken hebben maar met het oog op de huidige versoepelingen zijn we hoopvol dat we ons mooie evenement als vanouds door kunnen laten gaan.”

Vrijwilligersoproep
Achter de schermen wordt er hard en met veel enthousiasme gewerkt aan de organisatie van deze extra bijzondere jubileumeditie. Zonder de hulp van vrijwilligers is het onmogelijk om dit mooie evenement te organiseren. Van Beurden: “We zijn ontzettend trots en dankbaar voor de hulp van alle vrijwilligers die ons al jarenlang ondersteunen om De 80 van de Langstraat tot een groot succes te brengen. Om er weer voor iedereen een feestje van te maken zijn we op zoek naar meer vrijwilligers.” Er zijn op dit moment verschillende vacatures voor vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk voor of tijdens De 80? Kijk dan snel op onze vacaturebank op www.de80.nl voor de actuele vacatures.

Lease een Loperspost
Wil je een stapje verder gaan in het ondersteunen van de lopers en de mooiste en gezelligste Kennedymars van Brabant? Beman dan als bedrijf of vriendengroep één van de beschikbare posten en help met jullie meeste creatieve spot de lopers sfeervol naar de finish. Als bedrijf is dit niet alleen een heel gezellige bedrijfsactiviteit en een uitstekende manier om de regionale naamsbekendheid te vergroten, het is ook een hele zinvolle maatschappelijke betrokkenheidsactie. Meer weten? Neem dan snel contact met ons op!

Inschrijven
De 40e jubileumeditie vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022. Je kunt je inschrijven voor De 80 van de Langstraat op www.de80.nl. De inschrijfkosten bedragen tot 31 augustus 2022 inclusief korting €27,50, daarna is het inschrijfbedrag €37,50. Deelnemende lopers hebben ook de optie om voor de start gebruik te maken van de professionele intapeservice voor een bedrag van €12,50. Speciaal voor ons goede doel Villa Pardoes worden er enkele startnummers gereserveerd voor biedingen waarvan de opbrengst wordt gedoneerd.

Over De 80 van de Langstraat
De 80 van de Langstraat is een wandelprestatietocht zonder wedstrijdelement en wordt gekenmerkt als Kennedymars, zijnde een wandeltocht van 80 km (50 mijl) af te leggen binnen 20 uur. Het evenement, met Rabobank De Langstraat als hoofdsponsor, wordt jaarlijks gehouden in de regio De Langstraat in het tweede hele weekend van september.