De 80 verrast Villa Pardoes met donatie

Stichting De 80 van de Langstraat sluit het jaar 2020 af met de overhandiging van een cheque ter waarde van ruim veertienhonderd euro. De donatie, uit het hart van deelnemers van De 80, is een verrassend lichtpuntje in donkere dagen.

 

Het mooie bedrag vertegenwoordigt het inschrijfgeld van de deelnemers die er, na afgelasting van het evenement, voor hebben gekozen om dit bedrag aan het goede doel te schenken. “Eén van de opties voor de lopers was om hun inschrijfgeld te doneren aan Villa Pardoes”, legt Tijs van Beurden, voorzitter van Stichting De 80 van de Langstraat, uit. “We zijn erg blij en trots dat wij, namens hen, deze cheque aan dit prachtige doel mogen overhandigen.” Als dank voor deze warme geste staan alle voornamen van deze deelnemers van 2020 op de cheque vermeld.

 

Villa Pardoes

Stichting De 80 van de Langstraat verbindt zich ook voor de veertigste editie aan het lokale goede doel Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving in een magische omgeving aan. Met als doel; onbezorgd genieten met elkaar, even loskomen van de gedachte aan de ziekte en samen herinneringen maken. 

Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime themahuisjes, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale Picknickplek. Het gebouw heeft de vorm van een slak op een bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen en, net als hun ouders, lotgenoten ontmoeten en ervaringen delen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren.

 

Warm gevoel

Nu is het stil in Villa Pardoes. Tijdens de lockdown heeft Villa Pardoes de geplande vervanging van het dak kunnen uitvoeren. Ook zijn zes huisjes in het oorspronkelijke deel van de Villa gerenoveerd. Zo bevorderen nieuwe lichtstraten de daglichttoetreding welke de healing environment verder optimaliseert. Na een korte openstelling in de zomermaanden is Villa Pardoes sinds oktober weer noodgedwongen gesloten. “Ook veel fundraising evenementen zijn dit jaar afgelast”, zegt Olaf Jungerius, van team fondswerving Villa Pardoes. “We zijn dan ook erg dankbaar, ondanks de afgelasting van De 80, voor deze donatie en kijken uit naar een mooie samenwerking volgend jaar. Voor nu, samen warm de winter door!”  

 

Inschrijven voor De 80?
De 40e editie van De 80 van de Langstraat vindt in 2021 plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september.

Klik hier om in te schrijven.