De 80 van de Langstraat 2020 afgelast

De 80 van de Langstraat afgelast

Tot onze grote teleurstelling zijn wij genoodzaakt om De 80 van de Langstraat, de mooiste en gezelligste wandeltocht van Brabant, de Mini 80 en de Midi 80 af te lasten. De verlenging van de maatregelen rondom evenementen, zoals medegedeeld in de persconferentie van het kabinet op 21 april, laten ons geen andere keus. Maar bovenal gaat het leed van het coronavirus onder onze vrijwilligers, sponsors, deelnemers, de inwoners van Brabant en ver daarbuiten ons aan het hart. Nu is de tijd om voor elkaar te zorgen en te waken voor elkaars welzijn. Stichting De 80 van de Langstraat neemt die verantwoordelijkheid en hoopt op jullie begrip.
Wij zijn er stil van.

Jubileumeditie
Met de vele feestelijke plannen die al klaarlagen voor onze 40e jubileumeditie, heeft het bestuur lang de hoop gekoesterd op een alsnog bijzondere 80 van de Langstraat op 12 en 13 september in 2020. De haalbaarheid van organisatie kwam echter steeds verder in het nauw, terwijl het coronavirus genadeloos toeslaat en ons als sociaal betrokken evenement raakt in onze ziel. De 80 van de Langstraat is van oudsher een feest voor iedereen; voor alle wandelaars, het publiek langs de route en in het centrum van Waalwijk, de vrijwilligers, de sponsoren en ondernemers. Zonder jullie is er geen feest, zonder jullie is er geen 80 van de Langstraat.

Al ingeschreven?
Veel enthousiaste wandelaars hebben zich al ingeschreven voor De 80 van de Langstraat. Wij hebben veel begrip voor de teleurstelling en vragen die deze beslissing voor deze deelnemers met zich meebrengt. Als bestuur beraden wij ons nu over een passende tegemoetkoming voor wat betreft het inschrijfgeld en komen daar zo spoedig mogelijk op terug. Deze uitzonderlijke omstandigheden vragen om extra aandacht, wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Tot slot
Wij begrijpen en delen de grote teleurstelling van de afgelasting van onze mooie evenementen. De vele steunbetuigingen, enthousiasme en begrip die wij ontvangen via de diverse social mediakanalen doen ons erg veel goed en zijn werkelijk hartverwarmend. Dank jullie wel! Dat geeft ons de moed en een heel grote stimulans om er volgend jaar op 11 en 12 september een nóg groter feest van te maken. Mét en voor jullie!

Met Sportieve groet,
Bestuur Stichting De 80 van de Langstraat