Bijzonder feestelijk jaar voor De 80 van de Langstraat

Na een periode van afwezigheid wordt 2022 een bijzonder jaar voor de Rabobank 80 van de Langstraat.  De organisatie is klaar voor een feestelijke editie van álle wandelevenementen van de stichting. Naast de veertigste jubileumeditie van De 80, viert de Rabo Mini 80 haar tienjarig jubileum en wordt er eenmalig een speciale editie van de MiDi georganiseerd.

Een tekort aan vrijwilligers maakte de doorgang van de Rabobank 80 van de Langstraat even spannend. Gelukkig zijn er enorm veel aanmeldingen binnengekomen en is de doorgang van De 80 geborgd. “Het is fijn om te zien dat zoveel mensen De 80 een warm hart toedragen”, zegt Anne Broeren, bestuurslid Vrijwilligers. “We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers maar met de huidige stand van zaken is het zeker dat De 80 door kan gaan. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!”

Tien jaar Rabo Mini 80
Renate van Bavel valt als nieuw bestuurslid Mini/MiDi met de neus in de boter. De Rabo Mini 80 wordt dit jaar namelijk voor de tiende keer georganiseerd. Het gaat dan ook een hele feestelijk editie worden waarin alle kleuren van de regenboog naar voren komen. Alle deelnemende kinderen zullen Waalwijk op doen kleuren als een soort stroom van vrolijke wandelende confetti. De start van de tiende jubileumeditie van de Rabo Mini 80 is op zaterdag 10 september om 14.00 uur vanaf het Raadhuisplein. De kinderen worden bij de finish feestelijk onthaald en ontvangen een unieke jubileums medaille.

Speciale MiDi editie
Met regelmaat krijgt de stichting de vraag of er een kortere route mogelijk is voor degenen waarvoor 80 kilometer te veel van het goede is. “Om hen tegemoet te komen en iedereen die gestart is met wandelen tijdens de coronapandemie klaar te stomen voor De 80, organiseren we in het kader van de 40e editie eenmalig een MiDi wandeltocht van 40 kilometer voor elke leeftijd vanaf 12 jaar.” De deelnemers van de MiDi sluiten op zondagochtend 11 september om 05.00 uur op de helft van de route in een MiDi-shirt aan bij De 80 en ontvangen bij de finish in het centrum van Waalwijk een unieke medaille. “De 80 is tenslotte één groot feest voor ons allemaal.”

Veertig jaar De 80
In 1981 vond de allereerste editie van De 80 van de Langstraat plaats met 168 deelnemers. Wat begon als een sportief evenement om de braderie in het centrum van Waalwijk nieuw leven in te blazen, is uitgemond in de grootste, mooiste en gezelligste wandeltocht in de regio.  “We zijn dankbaar en trots dat onze jubileum editie als vanouds in het prachtige vernieuwde centrum van Waalwijk plaats mag vinden”, zegt voorzitter Tijs van Beurden. “Naast de voortzetting van de samenwerking met onze trouwe sponsors zijn er een aantal mooie nieuwe overeenkomsten tot stand gekomen om de 40e editie van De 80 tot een succes te maken. Samen met hen, de honderden vrijwilligers, duizenden lopers en tienduizenden enthousiaste aanmoedigers langs de route zijn wij De 80! We kijken er enorm naar uit om iedereen weer te zien en samen De 80 weer te gaan beleven. Want dat is het, een belevenis.”

Vrijwilligersoproep
Achter de schermen wordt er hard en met veel enthousiasme gewerkt aan de organisatie van de twee jubileumedities en de speciale MiDi editie. Zonder de hulp van vrijwilligers is het onmogelijk om deze mooie evenementen te organiseren. Broeren: “De 80 gaat door dankzij de vele aanmeldingen die we hebben ontvangen, maar er zijn nog steeds helpende handen nodig. Zoals verkeersregelaars, floormanagers, blarenprikkers, EHBO-ers, masseurs en chauffeurs. Het is een misvatting dat je als vrijwilliger de hele dag of nacht aanwezig moet zijn. Samen bespreken we wat de mogelijkheden voor beide partijen zijn. De 80 zijn we tenslotte samen.” Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk voor of tijdens De 80 van de Langstraat? Kijk dan snel op www.de80.nl voor de vacante vrijwilligerstaken.

Inschrijven
De 40e jubileumeditie van de Rabobank 80 van de Langstraat, de speciale editie van de MiDi en de 10e jubileumeditie van de Rabo Mini 80 vinden plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022. Je kunt je al online inschrijven voor De 80 van de Langstraat op www.de80.nl. Voor de Rabo Mini 80 en de speciale editie van de MiDi kun je je vanaf maandagavond 23 mei online inschrijven. Het inschrijfbedrag voor de Rabo Mini 80 bedraagt €5,- en voor de speciale MiDi editie €20,- per deelnemer. Voor De 80 bedraagt het inschrijfbedrag tot 31 augustus 2022 inclusief korting €27,50, daarna is het inschrijfbedrag €37,50. Deelnemende lopers hebben ook de optie om voor de start gebruik te maken van de professionele intapeservice voor een bedrag van €12,50.

Over De 80 van de Langstraat
De 80 van de Langstraat is een wandelprestatietocht zonder wedstrijdelement en wordt gekenmerkt als Kennedymars, zijnde een wandeltocht van 80 km (50 mijl) af te leggen binnen 20 uur. Het evenement, met Rabobank De Langstraat als hoofdsponsor, wordt jaarlijks gehouden in de regio De Langstraat in het tweede hele weekend van september.