De 80 van de Langstraat LIVE op radio en TV bij Langstraat TV en HTR TV

De 80 van de Langstraat LIVE op radio en TV bij Langstraat TV en HTR TV.

Langstraat Media, de streekomroep van de Langstraat gaat ook dit jaar de 80 weer geheel live uitzenden op radio en TV. De uitzending zal dit jaar ook te zien zijn bij HTR TV in Heusden.

Zoals elk jaar heeft Langstraat Media het loopparcours van de 80 voorzien van vaste camera’s op de meest leuke, drukke, gezellige of interessante plaatsen. Tevens zijn er mobiele camerateams onderweg die rechtstreeks verslag doen op de route en de totale sfeer, het afzien van de lopers en de gezelligheid langs het parcours bij de kijker thuis brengen. Bovendien zijn er live TV-beelden te zien van de radiostudio waar op dat moment speciale 80-uitzendingen worden gemaakt.

Voor het eerst ook in Heusden
Nieuw dit jaar is de uitzending in de gemeente Heusden. Hoewel iedereen in die  gemeente al jaren de uitzendingen kon volgen via de website van Langstraat Media, is het programma dit jaar voor het eerst ook volledig te volgen via het Ziggo kabelnet op digitaal kanaal 42. Daarvoor werkt Langstraat Media samen met omroep HTR in Heusden. Voorzitter René Peters is positief: “We zoeken al jaren de samenwerking met HTR rondom de 80 en we zijn dan ook blij dat het nieuwe bestuur bij HTR hierin ook kansen ziet.”

Radio
Ca. 30 vrijwilligers van Langstraat FM en Langstraat NL slaan de handen ineen en maken gezamenlijk een speciale 80-uitzending die het hele weekend op beide zenders te horen is in de hele Langstraat, via FM 106.8 en FM 107.2. Bovendien is het programma ook te ontvangen via het Ziggo kabelnet (Digitaal kanaal 917 en analoog kanaal 87.5) . Online kan er via twee streams geluisterd worden op www.langstraatmedia.nl.

TV
Langstraat TV en HTR TV verzorgen met een team van ca. 40 vrijwilligers de live-uitzendingen op de digitale TV-kanalen Ziggo kanaal 42, KPN 1342, Telfort 1342, en via de videostream op www.langstraatmedia.nl.

Sociale Media
Langstraat Media gaat op een interactieve manier samen met de lopers en de kijkers rechtstreeks verslag doen via radio en TV. Daarbij is ook weer een actieve rol van sociale media in de verslaggeving. Via de website, Facebook en Twitter zullen de laatste updates, foto's en videorapportages direct worden gedeeld, en er is de mogelijkheid om via Twitter of WhatsApp de lopers succes te wensen.

Tweets naar @tv80nu of WhatsApp berichten naar 06 - 21 21 32 10 zullen niet alleen via radio maar ook direct via TV live worden gedeeld met de luisteraars en kijkers.

Succesvolle combi
Langstraat Media is al jaren de “huisomroep van de 80” en ook officieel mediapartner van de 80. Samen met de 80 vormt de omroep een succesvolle combi met één gezamenlijk doel: Het in beeld brengen van het grootste sportieve evenement in de Langstraat.

Voorzitter René Peters: “We kijken met z’n allen weer uit naar een mooi evenement. Voor ons is de 80 elk jaar weer een hoogtepunt waarbij Langstraat Media laat zien waar de streekomroep voor de Langstraat voor staat. De crossmediale versterking van de kanalen op TV, radio, internet en social media maakt de uitzendingen alleen maar mooier en beter! De vrijwilligers van Langstraat Media zijn het hele weekend actief om verslag te doen en de lopers en thuisblijvers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen waarbij de deelnemers en hun achterban centraal staan. En dit jaar doen we dat samen met HTR.”