Rolstoelgebruikers

Rolstoelgebruikers

Aanvullend reglement voor rolstoelgebruikers

  1. Het is rolstoelgebruikers (niet gemotoriseerd) toegestaan deel te nemen aan De 80 van de langstraat, indien zij de snelheid zoveel mogelijk aanpassen aan de wandelaar. Wedstrijd rolstoelers kunnen niet deelnemen aan de wandelmars. Het is de rolstoelgebruiker niet toegestaan zich voor de voorrijder te begeven.
  2. Uit veiligheidsoverweging(en) is het de rolstoelgebruiker verboden om een aanhangwagentje mee te voeren. Slechts de rolstoel is toegestaan.
  3. De rolstoelgebruikers dienen, naast hetgeen is vermeld in artikel 14 van het reglement, zeker tijdens de nachtelijke uren verlichting te voeren, waardoor zij goed zichtbaar zijn.
  4. De rolstoelgebruikers dienen er rekening mee te houden dat het parkoers en (hoofd) posten niet overal rolstoelvriendelijk zal zijn. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid, conform hetgeen is vastgelegd in artikel 7 van het reglement noch om hiervoor het parkoers aan te passen.
  5. Behoudens op de hoofdposten, zijn er geen specifieke sanitaire voorzieningen aanwezig voor rolstoelgebruikers. De rolstoelgebruiker zal hiervoor ook geen beroep kunnen doen op de organisatie.
  6. Het is de rolstoelgebruiker aan te raden zich te laten begeleiden door een deugdelijke (persoonlijke) begeleiding.